فروشگاه پیکسل اسکیپ در چین

مقدمه پیکسل اسکیپ
استودیوی معماری پندا (architecture studio penda) یک فروشگاه خردهفروشی برای واکاکا (wakaka)، یک توسعهدهنده اپلیکیشن موبایل چینی، طراحی کرده است که از جعبههای چوبی بهدقت چیده شده تشکیل شده است. این تیم مأمور ایجاد یک فروشگاه موقت برای نمایش ابزارهای مشتری و تبلیغ برنامه های آن شد. این فرآیند منجر به طرحی شد که پلی بین دنیای مجازی و حقیقی زد و بازدیدکنندگان را به فروشگاه آنلاین آنها متصل کرد. اسم این فروشگاه ، پیکسل اسکیپ نام دارد و در چین قرار دارد.
اطلاعات پروژه
نام پروژه: pixelscape / wakaka app store
موقعیت: تیانجین، چین
سال ساخت: 2016
مساحت: 200 مترمربع
تیم طراحی: chris precht, sun dayong, li pengchong, jessica luo
عکاس: xia zhi

روند شکل گیری
در این فروشگاه جعبه ها یک آرایش مدولار را تشکیل می دهند که برای نمایش پیکسل های دیجیتال طراحی شده است. واحدها با هم جفت شده اند تا یک چشم انداز پیوسته را تشکیل دهند که طول فروشگاه را در بر می گیرد. هر جعبه به عنوان یک قاب برای نمایش محصولات عمل می کند و می تواند به راحتی به روش های مختلف برای برآورده کردن خواسته های مشتری سازگار شود. تعداد جعبه های داخل فروشگاه که همان نماد پیکسل های تصاویر دیجیتالی است ، 2000 عدد است. ای جعبه ها به صورت پیش ساخته در کارگاه از قبل ساخته شده و به صورت پیش ساخته به محل اصلی مونتاژ آورده شد و در کمتر از 10 ساعت همه قطعات نصب و مونتاژ شد.




پیکربندی فعلی یک فروشگاه پاپ آپ موقت در شهر تیانجین چین است. این فروشگاه موقت پس از هفت ماه، از هم پاشیده شد و تمام قطعات آن به شش فروشگاه کوچک تر در تیانجین و پکن منتقل شد. همانطور که فروشگاه حرکت می کند، جعبه های “پیکسلی” آن نیز بسته به ویژگی ها و عملکردهای هر مکان، در انواع حالت ها و پیکربندی های مختلف دوباره جمع می شود. این طراحی کاملاً مدولار و پیش ساخته، به دنبال ارائه درجه بالایی از انعطاف پذیری است و در عین حال محیطی دلپذیر و قابل سکونت را برای مهمانان و کارکنان فراهم می کند.

کانسپت طراحی
معماران استودیو پندا در طراحی این فروشگاه سعی کرده اند تا همه اجزاء پیش ساخته، هر کدام به درستی در جای مناسب خود قرار بگیرند . آنان با ترکیب کردن باکس های چوبی تقریبا صلب (که فضایی برای قراردادن محصولات دیجیتالی است) و باکس های خالی، نوعی فضای پر و خالی به وجود آوردند. این کار باعث شد تا هم فضا بسته و محدود نشان داده نشود و هم دید و عمق میدان مخاطبین حاضر در فضا کم نشود به گونه ای که فضا را محدود و کوچک ببینند.
این حرکت هوشمندانه همچنین باعث شد تا جذابیت بصری فضا افزایش پیدا کند؛ گویی که برخی از این باکس ها که به عنوان پیکسل های نقاشی دیجیتال می باشند خاموش و برخی روشن هستند و در کنار هم قرار گرفتن این پیکسل های روشن (پیکسل هایی که محصولات درونشان قرار گرفته و به آن جعبه چوبی خالی ارزش و هویت بخشیده است) و خاموش (پیکسل هایی که داخلشان هیچ محصولی نیست و از یک سمت هم مسدود نشده اند و از بیرون به سمت دیگر قابل مشاهده هستند) است که دنیای دیجیتالی را به دنیای حال حاضر متصل می کند. در حقیقت ارزشمندی این اتصال بین دنیای دیجیتالی و مجازی با دنیای مادی انسان ها توسط محصولات دیجیتالی ایجاد خواهد شد.



دقت در تولید
باکس های تولید شده همه به صورت فارسی بر(برش های زاویه دار در لبه) می باشند که خود باعث زیبایی هرچه بیشتر و دقت در تولید این جعبه های چوبی شده است. اتصالات بین باکس ها توسط انبر پرچ با میخ هایی در دو شماره انجام شده است که برخی از میخ ها دارای برجستگی ها و بیرون زدگی هایی است که بهتر این بود جای اتصال پیچ ها به بدنه های چوبی را با مته سوراخ میکردند تا پیج در داخل چوب پنهان شود و سپس با استفاده از برچسب های همرنگ و هم بافت چوب برای پوشاندن سوراخ های ایجاد شده در نقاط اتصال استفاده میکردند،تا باعث زیبایی بیشتر و بهتر جعبه های چوبی بشود.


نورپردازی
نورپردازی داخلی فضا در طول روز به علت وجود شیشه های یکپارچه در دو سمت فروشگاه غالبا به صورت نور طبیعی خورشید است. البته در مرکز فروشگاه نورهای خطی سرتاسری نیز برای روشن کردن مرکز فروشگاه استفاده شده است و از نورهای تاکیدی برای نشان دادن و تاکید بر نمایش محصولات در دو سمت فروشگاه استفاده شده است. شب هنگام با تاریک شدن هوا ، نورهای خطی فروشگاه روشن میشوند تا فضا از نور مطلوبی برای بازدیکنندگان برخوردار باشد.

همانگونه که در تصاویر مشخص است، شیشه های جداره های خارجی فروشگاه به صورت شیشه های اسپایدر می باشد که با تابش نور خورشید در طول روز و هم چنین جانمایی باکس های چوبی روی هم و وجود گیاهان در کنار پنجره ها، سایه اندازی های زیبایی در فضای داخلی شکل می دهد تا هم شدت نور ورودی خورشید را تقلیل بخشد و هم باعث جذابیت های بصری و کنتراست رنگی فضا در ایجاد کشش و جذب مخاطب به سمت محصولات شود.


مصالح
در فضای داخلی با توجه به استفاده زیاد از چوب های طبیعی و حس گرمابخشی چوب به فضا، برای بخشیدن حس لطافت و شادابی و سرزندگی به فضا از انواع گیاهان سبز استفاده شده است. همچنین از رنگ برای نقاشی جداره ها از جمله دیوار ها و سقف و از اپوکسی و سرامیک برای کفپوشی فروشگاه استفاده شده است.


ایدئوگرام طراحی


ضوابط و استانداردها

پلان


درباره محمدحسن شاهرودی
علاقه ام به معماری باعث شد تا کارشناسی معماری بخونم، در مقطع ارشد معماری داخلی رو انتخاب کردم چرا که معتقدم بیشترین زمان زیست آدمی در فضای داخلی اتفاق می افته، هر روز در حال یادگیری مطالب جدید راجع به این حوزه هستم و تجربیات و دانسته هامو با شما عزیزان به اشتراک میذارم.
نوشته های بیشتر از محمدحسن شاهرودی
دیدگاهتان را بنویسید